• Richard Bolhuis / House of Cosy Cushions
   Underground Bliss

  • language no problem
  • Music & Concerts
 • Muzikant en beeldend kunstenaar Richard Bolhuis (NL/GB) is al sinds november bij ons te gast voor een langdurige werkperiode. De afgelopen maanden heb je zijn aanwezigheid kunnen zien groeien in de vorm van tekeningen, filmloops en performances, verspreid door ons hele pand. Op 3 mei besluit Richard zijn werkperiode met een optreden van zijn Nederlands-Ierse collectief House of Cosy Cushions. Ook tijdens deze performance vloeien soundscapes, songs en beelden samen en zullen verwondering en mysterie centraal staan.

  Op 22 juni komt het nieuwe House of Cosy Cushions album Underground Bliss uit en daarmee is het optreden in Grand Theatre een passend moment om alvast nieuw werk ten gehore te brengen. Voor het album zijn samenwerkingen aangegaan met Carol Anne McGowan, Stephen Kiernan en Conor O’Brien (Villagers). Het optreden van House of Cosy Cushions is onderdeel van de gehele (interdisciplinaire) eindperformance. De samenstelling van de band wisselt per optreden. Voor het optreden in Grand Theatre neemt Richard Bolhuis de muzikanten Carol Anne McGowan (zang) en Stephen Kiernan (drums) uit Dublin en Saskia Meijs (altvioliste, De Kift) mee.

  Underground Bliss is onderdeel van de solotentoonstelling die Bolhuis later dit jaar in Museum de Buitenplaats presenteert.