• Soundsofmusic Festival
   2017

  • Music & Concerts
  • Partnerprogramma
  • language no problem
   • 2017

 • Soundsofmusic is vijf dagen avontuurlijke actuele muziek op verschillende locaties in Groningen. Het festival biedt een waaier aan muzikale kleuren, kamermuziek, maar ook soundscapes en multimedia, minimal, installaties en zelfs een requiem voor koor. 

  In Grand Theatre zijn de volgende programma-onderdelen te zien:

  JACK Quartet
  Het JACK Quartet behoort samen met het Kronos Quartet tot de allerbeste Amerikaanse strijkkwartetten. Ze zijn terug in Groningen met twee opvallend mystieke stukken van improvisator en componist-provocateur John Zorn, met wie ze al jaren samenwerken.

  Gesprek met Philip Thomas & Louwrens Hacquebord
  Prof Louwrens Hacquebord is als wetenschapper al decennia lang gefascineerd  door de Noordpool. Hij praat over de muziek van John Luther Adams, die de schoonheid van de natuur van Alaska in zijn muziek laat doorklinken. Pianist en scherpdenker Philip Thomas vertelt over de mysteries rond John Cage en Morton Feldman.

  Philip Thomas, Oerknal & Frozen Cellos
  De ongetemde natuur vormt de kern van zijn minimalistische muzieklandschappen van Luther Adams. In de traditie van John Cage en Morton Feldman maar dan doortrokken van een wind die geurt naar taiga, toendra, barre sneeuw en ijsformaties. Zijn Canticles of the Sky voor een groot aantal celli is voor de eerste keer in Nederland te horen. Clarinet and String quartet van Morton Feldman is één zijn van zijn allermooiste.

  Soundsofmusic x Clash
  Grand Theatre wordt het decor van een spannende trip langs de rafelranden van elektronische muziek, kamermuziek, multimedia en minimal. Met onder andere pianofenomeen Matteo Myderwyk, DJ en Producer Malbetrieb en het Het Trash Panda Collective van Igor C. Silva.

  Julia Wolfe
  De New Yorkse componiste Julia Wolfe (1958, Philadelphia) is centrale gast op Soundsofmusic dit jaar. Wolfe haalt haar inspiratie uit folkinvloeden, klassiek, minimal en rock. Tegelijkertijd breekt ze de muren tussen genres subtiel af.
  Wolfe kreeg in 2015 de Pulitzer Prize voor haar Anthracite Fields. Het stuk vertelt met minimal, klassieke en rockklanken het aangrijpende verhaal over de teloorgang van de ooit zo florerende mijnindustrie in Pennsylvania.

  In the Ocean
  Scheffer laat in de film In the Ocean een reeks hedendaagse componisten aan het woord zoals Louis Andriessen, Martijn Padding, Frank Zappa, Michael Gordon en Julia Wolfe. Met intrigerende beelden van New York portretteert Scheffer de Amerikaanse muziek van nu.

 • Meer weten?
 • Meer informatie over het volledige programma van het festival vind je via de website van soundsofmusic.