• Station Noord Teaser Night
   Philipp Cahrpit / Club NEL / JÓRMA / Chantalla Pleiter / Maarten Smit

  • Partnerprogramma
 • Maak kennis met nieuwe theatermakers in het Noorden en krijg een uniek kijkje in hun maakproces. Tijdens de ‘Station Noord Teaser Night’ presenteren makers van talentontwikkelingsprogramma Station Noord op verschillende manieren waar ze mee bezig zijn. In een intieme setting krijgen zowel makers als publiek de kans om te zien hoe nieuwe ideeën in de praktijk uitpakken. Op het programma staat nieuw werk van Philipp Cahrpit, Club NEL, JÓRMA, Chantalla Pleiter en Maarten Smit.

  Philipp Cahrpit - You Till I Die
  You Till I Die is een kwetsbaar rouwritueel over een gebroken hart. Een poging een ander los te weken en het vloeibare zelf opnieuw vorm te geven. In rauwe, soms humorvolle beelden flirt het met de pathetiek van het leven, geboren uit de illusie van het oneindig samenzijn

  Club NEL - Het Spektakel

  Al wachtend op het ‘spektakel’ ontvouwt zich de voorstelling. Door te wachten ontstaat ruimte waarin we zijn ontdaan van de snelheid. We zijn genoodzaakt pas op de plaats te maken en ons te verhouden naar de situatie waarin we ons op dat moment bevinden. Zowel Anna, Stan en Mats, als ook het publiek. Hierdoor krijgen we de kans opnieuw naar de omgeving, maar ook naar onszelf te kijken. Zo ontstaat dan toch een spektakel, daar waar we het niet hadden bedacht.

  Door de combinatie van verschillende disciplines, liedjes, gesproken en gezongen teksten ontstaat uiteindelijk een dynamisch geheel, kenmerkend voor Club NEL: Klein van opzet, met grote impact.

  JÓRMA - THIS IS NÓT A CONCERT

  In THIS IS NÓT A CONCERT blikt muziekmaker Jonathan Bonny terug op het eerste levensjaar van zijn artpop alter-ego JÓRMA. Met live uitgevoerde muziek als rode draad, nodigt die alle aanwezigen uit om stil te staan bij de frictie tussen wie ze zijn en wie ze willen zijn. THIS IS NÓT A CONCERT is een eerste stap in het onderzoek naar een muziektheatraal voorstellingsformat dat een impactvolle en oprechte verbinding met het publiek vooropstelt.

  Chantalla Pleiter - Buraanbur/Buur-aan-Buur:

  Een interactieve Virtual Reality voorstelling waarin Pleiter op zoek is naar een nieuwe performatieve vorm van virtual reality; Een theatrale vorm van een afhankelijke, interactieve virtual reality waarbij publiek zelf in verschillende perspectieven kan stappen maar ook de perspectieven van de ander kan vormgeven. Parallel aan het technisch onderzoek, een inhoudelijk onderzoek naar “verborgen gemeenschappen” in Groningen. Pleiter heeft samen met Somalische dames uit Lewenborg hun verhalen en perspectieven naar de oppervlakte gebracht en ervaarbaar proberen te maken met deze nieuwe media om zo tot een ultieme kennismaking te komen met werelden die we misschien nog niet kennen maar wel vlak naast wonen.

  Buraanbur, is een Somalische vorm van ‘spoken word’ en dans, hiermee delen nomadenvrouwen al eeuwenlang hun gedachten, ervaringen en ambities.

  Maarten Smit - Te Recht
  Regisseur Maarten Smit geeft het publiek een blik in zijn onderzoeksproces.
  Te Recht is de nieuwe voorstelling van Wabi Sabi die ontwikkeld wordt om in 2023 in première te gaan op locatie in kerken.

  In een korte presentatie geeft hij een kijkje in de keuken van Wabi Sabi,
  wat er specifiek is aan zijn manier van werken, en waar hij zich nu in dit nieuwe onderzoek bevindt. Te Recht is een muzikale multidisciplinaire voorstelling met tekst, dans en circus elementen over schuld en straf. Over de rechtsstaat en het gevangeniswezen in Nederland.

  Gebaseerd op interviews met (ex-)gedetineerden en hun familie, en met experts van instellingen die te maken hebben met schuld en straf in Nederland.
  Opgevoerd in kerken waarin de rituelen van het geloof en het recht door elkaar lopen.

  Programma:
  19:30 uur - Philipp Cahrpit - You Till I Die
  20:05 uur - Club NEL - Het Spektakel
  20:35 uur: Maarten Smit - Te Recht
  21:05 uur: Chantalla Pleiter - Buraanbur/Buur-aan-Buur
  21:40 uur: JÓRMA - THIS IS NÓT A CONCERT**

 • Locatie
 • Benedenzaal & Bovenzaal
 • Tickets
 • Tickets voor Station Noord Teaser Night zijn gratis, maar vanwege de beperkte capaciteit is het wel nodig dat je een ticket reserveert.