• tgECHO / Studium Generale
   Hotel Informatie

  • Partnerprogramma
 • Hotel Informatie is een absurde klucht over de hedendaagse informatietsunami.

  De afgelopen twintig jaar is de stroom aan informatie die we dagelijks over ons heen krijgen gespoeld meer dan twintig keer zo groot geworden. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren.
  Wat doet deze overdaad aan informatie met ons? De voorstelling Hotel Informatie legt de relatie tussen mens en informatie bloot. In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Zij doen zich anders voor dan ze zijn en misverstanden zijn aan de orde van de dag. Geheimen worden te vroeg onthuld, intieme details waar niemand op zit te wachten worden gedeeld, kernzaken en nutteloze weetjes raken verward; en zo ontstaat er een grote chaos waarin iedereen steeds verder wegzakt.

  Voorafgaand aan de voorstelling is psycholoog Jacob Jolij te gast. Hij neemt ons mee in ons brein: hoe verwerken wij informatie, en wat doet dat met onze aandacht? Vervolgens bezoeken we de voorstelling, waarna we alle verkregen informatie in een ludiek nagesprek gaan proberen te verwerken. Met behulp van de actrices van tgECHO bespreken we hoe de voorstelling onze aandacht heeft gestuurd, en welke informatie wel en niet is blijven hangen. #infobesitas

  tgECHO bestaat uit theatermakers Lotte Dunselman en Anna Schoen. Samen maken zij beeldend theater vanuit nieuw Nederlands repertoire. Met humoristische voorstellingen proberen ze het ongrijpbare absurdisme van alledag vorm te geven, door menselijke en maatschappelijke systemen te ontrafelen en er een nieuwe blik op te werpen.


  concept - tgECHO, Roeland Hofman | tekst Erik Bindervoet | regie Roeland Hofman