• Urban House Groningen
   Urban Sources

  • language no problem
  • Partnerprogramma
 • Urban Sources is een nieuw event van Urban House Groningen. Het programma bestaat uit werk van jonge choreografen, de avant-garde uit het hiphop/urban segment. Met dit programma vestigt Urban House Groningen de aandacht op de artistieke inhoud van hiphop/urban producties en genre-ontwikkelingen. Zondag 18 december is de eerste editie in het Grand Theatre met producties van Mohamed Yusuf Boss, Denden Karadeniz en Gianni Grot. Alle drie de choreografen vertolken in hun dansproducties een zoektocht naar de betekenis van hun culturele achtergrond in deze wereld.

  Gianni Grot - From Routes II Crown
  Gianni Grot & Company is een Urban contemporary dansgezelschap dat dans, spoken word en drama combineert in de vorm van Urban Physical Theatre. From Routes II Crown is een urban dansvoorstelling die duikt in de wereldgeschiedenis van slavernij, discriminatie en de strijd voor gelijkheid.

  Mohamed Yusuf Boss - Crossing Borders
  Mohamed Yusuf Boss zet gelaagde stukken neer door middel van sociale experimenten en vormen. Crossing Borders is een tweeluik bestaande uit een solo, SHAN, en een groepsproductie, SADDEX. De verhalen zijn de toegang tot het universele gevoel van ontwrichting.

  Denden Karadeniz - Petricor
  Denden Karadeniz toont zijn solo Petricor, waarin de fusie van contemporary en breakdance centraal staan. Het verhaal van Petricor zit in de naam; Petri (Petrified) en Cor (Blind, in zijn moedertaal Koerdisch). Denden’s Midden-Oosterse achtergrond en de keiharde danswereld komen samen.

  Met DJ Irie en Patrick Nahafahik als Host

  Pauze act: UHG Freestyle Team Showcase door dansers met verschillende achtergronden, hiphop, popping, lockin’, house en break.