• Urban Sources

  • Partnerprogramma
 • Urban Sources is een jaarlijks festival georganiseerd door Urban House Groningen i.s.m. het Grand Theatre. Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word, visuals en muziek van makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene.

  Urban Sources toont dit jaar twee producties:

  Tara Salahshor – GIVE ME DEATH OR GIVE ME FREEDOM

  Hou vol – Hou vast – Hou van.
  In de theaterproductie GIVE ME DEATH OR GIVE ME FREEDOM van maker en performer Tara Salahshor, wordt de focus gelegd op drie verschillende
  uitgangspunten: Kind zijn en kind mogen zijn; kind zijn en geen kind meer mogen zijn; en hoe breek je daar doorheen?
  Ieder mens gaat door het leven met bagage, ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal en werkelijkheid. Wat zien wij wanneer we kijken naar een ander met onze
  ogen? Zien we de ander of kijken we alleen? In een wereld zo zwart wit, ben jij degene die kleur geeft aan het leven. Het kind in mij is de connectie in mij met een ander. Het kind in mij geeft kleur wanneer het donker is. Het kind in mij is er altijd al geweest.

  Een Up North /Urban House Groningen productie.
  Met dank aan We the North en Fonds voor Cultuur Participatie.


  Lara Drožđek – TEIRO

  Wat is TEIRO? Het woord ‘trauma’ komt oorspronkelijk van het Griekse woord ‘teiro’, wat zowel inwrijven als uitwrijven betekent. Het illustreert hoe een trauma enerzijds kan zorgen voor pijn en littekens (het inwrijven), maar anderzijds ook kan zorgen voor nieuwe perspectieven, wijsheid en veerkracht (het uitwrijven). In TEIRO zal het publiek verschillende processen na een trauma te zien krijgen, zoals de vermijdingsfase, overlevingsstand, triggerreacties en groei van veerkracht. Waar de ene danser meerdere processen doorloopt, blijft de ander wellicht ‘haken’ in een bepaald proces. Voor dit stuk gebruikt Lara Urban dans als basis en experimenteert zij ook met andere bewegingstalen. Er zal gespeeld worden tussen deze stijlen en bewegingen zullen uit hun context getrokken worden en nieuwe betekenissen krijgen.
  In TEIRO werkt beginnend maker Lara Drožđek, die zowel danser als psychologe is, samen met twee andere Urban dansers en ieders traumata. In het proces werken ze door de trauma’s heen en illustreren zij deze met dans. Niet alleen de pijn, maar juist de vaak onderbelichte veerkracht en persoonlijke groei als gevolg van trauma zal getoond worden.

  Met dank aan Waikuma Pentury, Bryan Druiventak, Solid Ground Movement, I-psy en Fonds Cultuur Participatie.

 • Corona
 • Om de richtlijnen van het RIVM te kunnen volgen en voor zowel de medewerkers als het publiek een veilige omgeving te creëren, is er maar beperkte ticketverkoop. Lees voor aankoop ook even de maatregelen die we genomen hebben door.


 • Tara Salahshor – GIVE ME DEATH OR GIVE ME FREEDOM
  Maker: Tara Salashor
  Spoken Word artiest: M.
  Muziek en producer: David Marcel de Jong (Fine Tune Music)
  Dramaturg/coach: Lotte Lohrenghel (Noorderlingen)
  Movement Coaches: Gil Gomes Leal & Wesley Rommy (Amenti Movemeant Collective)
  Fotografie: Rachelle ‘Bibi’ Sulmann
  Video: Sarah Boomsma
  Decor/licht: Mieke den Braber
  Productie: Sharon Poelstra Damp; Alex Tjoelker
  Coach: Ingeborg Struyk


  Lara Drožđek – TEIRO

  Maker: Lara Drožđek
  Dansers: Alvaro Oosterwolde, Wendy de Vries, Lara Drožđek
  Artistieke coaching: André ‘Drosha’ Grekhov, Alida Dors
  Muziek: DJ Lovesupreme
  Lichtplan: Ingeborg Slaats
  Zakelijke leiding: Ger Jager
  Productie: Nadin Topal, Marieke van Dis
  Publiciteit: Yoram Otten
  Fotografie campagnebeeld: Ivo van der Bent
  Design campagnebeeld: Emma Verhoeven

 • Prijzen
 • Normaal : €11
 • CJP / Student: €9
 • Corona
 • Om de richtlijnen van het RIVM te kunnen volgen en voor zowel de medewerkers als het publiek een veilige omgeving te creëren, is er maar beperkte ticketverkoop. Lees voor aankoop ook even de maatregelen die we genomen hebben door.