• Very Now #1
   Festival

  • language no problem
   • 2016

 • Op donderdag 1 en vrijdag 2 december wordt tijdens VERY NOW #1 actueel werk van vier makers gepresenteerd die zich begeven op het raakvlak van theater, dans en installatie-/beeldende kunst. VERY NOW #1 is een samenwerking tussen SPRING Performing Arts Festival, Veem - House for performance en Grand Theatre.

  Donderdag

  19:30 Rodrigo Sobarzo - A P N E A
  (i.p.v. Prins of Networks)
  In verband met technische (of misschien eerder: biologische) problemen gaat de voorstelling Prins of Networks van Rodrigo Sobarzo helaas niet door. De vliegjes die in de voorstelling zouden figureren zijn momenteel namelijk nog… maden. Maar niet getreurd, Sobarzo zal in de plaats hiervan optreden met zijn solo A P N E A, waarin hij ons meeneemt in de ervaring ondergedompeld te zijn in het water.

  21:00 Florentina Holzinger & Vincent Riebeek - Schönheitsabend
  Florentina Holzinger en Vincent Riebeek vormen misschien wel Europa’s meest controversiële performance-duo. Voor Schönheitsabend lieten zij zich inspireren door hun illustere voorgangers die begin 20e eeuw de dans (en zichzelf) heruitvonden met taboedoorbrekende balletten vol exotische ficties, machtsrelaties, seks en omgekeerde man-vrouwrollen. Holzinger en Riebeek nemen Sheherazade van het beroemde Ballet Russes als één van de vertrekpunten voor een dans-duet in drie aktes. Verwacht naast vlagen van waanzin,extase en expliciete erotiek ook een hommage aan sterdanser Vaslav Nijinsky en een goed gedoseerde hoeveelheid camp.

  20:15 Bar Talk: Rodrigo Sobarzo, Veerle van Overloop, Martijn de Rijk
  In de pauze tussen de voorstellingen, direct na afloop van Prins of Networks van Rodrigro Sobarzo, praten we na met de maker en Veerle van Overloop (Club Guy & Roni) over de voorstelling en theater en dans dat zich op het randje van de genres begeeft. Martijn de Rijk (acteur, filosoof en SPRING host) leidt het gesprek. Neem je drankje mee en borrelpraat mee!

  Vrijdag

  19:30 Julian Hetzel - I’m not here says the void

  I’m Not Here Says The Void is een beeldende voorstelling over de fysieke vorm van angst. De performance combineert elementen uit theater, dans, beeldende kunst en minimale elektronische muziek. Met sprekende gordijnen, een zitbank die reageert op elke aanraking en dansende plastic folie creëren de performers een donker en verwarrend universum.

  21:00 Oneka von Schrader - Panda Express
  Panda Express prikkelt alle zintuigen en geeft het woord ‘uitproberen’ een andere betekenis. De voorstelling is een installatie, theeceremonie en groepschoreografie in één met Bach als oneindig voortkabbelende soundtrack. Op het podium zijn de performers, objecten en vloeistoffen voortdurend in beweging. Van theedrinken tot wateren, Panda Express schippert tussen heilig en profaan.

  22:00 Nagesprek: Julian Hetzel, Oneka von Schrader, Guido Jansen
  Het moment om al je brandende vragen te stellen! Want hoe kwamen deze werken tot stand? Wie hebben een grotere rol: de performers of de objecten? Hoeveel kopjes thee gaan er doorheen per voorstelling? Hoe zit het nou met die opblaasfiguren?

  VERY NOW #1 wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.