• Well Made Productions
   Beneatha's Place

 • Na de succesproductie A Raisin in the Sun presenteert Well Made Productions het tweede deel van een drieluik over de familie Younger. In dit deel zien we hoe Beneatha Younger vanuit Amerika in de Nigeriaanse onafhankelijkheidsstrijd terecht komt. Een strijd met dramatische gevolgen voor haar familie. Vijftig jaar later keert ze terug naar die noodlottige plek. Opnieuw wordt ze geconfronteerd met haar verlies en de erfenis van het geweld. Beneatha’s Place is een voorstelling over toekomstbeelden, hemelhoge ambitie en het verlies van je grote liefde. Over je plek moeten vinden in een verdeelde wereld, en over de geschiedenis die je met je meedraagt. Deze Nederlandse première van Kwame Kwei-Armah’s urgente en gelauwerde toneelstuk maakt het persoonlijke politiek, en het politieke persoonlijk. Beneatha’s Place is in Amerika in premiere gegaan, maar heeft nog niet eerder in Europa gespeeld.

  In coproductie met Stadsschouwburg Amsterdam en Likeminds

  ★★★★ de Theaterkrant
  “De discussie waar weinigen een vinger aan durven te branden, gaat Well Made Productions vol aan en dat is verfrissend. Van raciale quota’s tot witte privileges, geen taboe blijft in Beneatha’s Place onbesproken.”


  tekst Kwame Kwei-Armah | vertaling Esther Duysker | regie Teunkie van der Sluijs | acteurs Joy Wielkens, Fockeline Ouwerkerk, Jetty Mathurin, Boris van der Ham, Mandela Wee Wee, Yorick Zwart