7 Layers Sessions | GT Music i.s.m. De Oosterpoort

De avond waarop Dotan zijn favoriete singer-songwriters presenteert

7 Layers Sessions is de avond waarop Dotan zijn favoriete singer-songwriters presenteert. Een avond vol echte, authentieke liedjes, waar je in volledige stilte van kan genieten. Na meerdere uitverkochte edities zal dit succesvolle concept op 18 december terugkeren naar het Grand Theatre!

7 Layers Sessions
‘7 Layers’ staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de ‘kern’ en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep ‘vreemden’.

Huiskamer
Op de ‘7 Layers’ avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen over geproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

Dotan over Groningen
“Keer op keer blijken dit zulke bijzondere avonden te zijn en ik ben dan ook heel trots dat er weer een 7 Layers Sessions avond komt in Groningen. Ik speel hier zelf altijd heel erg graag en Groningen ademt op diverse manieren muziek. Deze line-up is misschien wel de meest bijzondere tot nu toe, dus ik kan niet wachten deze artiesten aan jullie voor te stellen,” aldus Dotan.

SYML
Vol trots presenteren we de eerste artiest voor de 7 Layers Sessions: SYML! De Amerikaanse singer-songwriter scoorde afgelopen recent al een 3FM Megahit en komt vast al voor in jouw favoriete koffie-playlist.

Dotan ontdekte hem ruim een jaar geleden, toen zijn inmiddels grote hit ‘Where’s My Love’ nog maar enkele plays had. Dotan stuurde SYML direct een bericht op Facebook met een uitnodiging om te spelen tijdens het 7 Layers Festival; het werd zijn eerste optreden ooit onder de naam SYML. Dit was zo indrukwekkend dat Dotan hem meteen boekte voor de reguliere 7 Layers Sessions.

Inmiddels is ‘Where’s My Love’ al meer dan 35 miljoen keer gestreamd en daarom zal 18 december de laatste kans zijn om SYML in zo’n intieme setting mee te maken. De twee andere artiesten worden ook zeer binnenkort bekend gemaakt!

Lewis Capaldi
De tweede naam voor de 7 Layers sessions is niemand minder dan Lewis Capaldi! Deze 20 jarige Schotse singer-songwriter wist in 2017 al zeer hoge ogen te gooien en wordt gezien als dé belofte van 2018. Hij bracht vorige maand zijn eerste EP uit met vier prachtige liedjes. Dotan zag hem in een kleine kroeg in Londen en was zo onder de indruk van zijn stem dat hij besloot hem direct te vragen voor de 7 Layers sessions. Dit zal zijn eerste show in Nederland zijn!

Bruno Major
Bruno Major is de derde act voor de 7 Layers Sessions! De Londense singer-songwriter wordt al getipt door grote artiesten als Sam Smith, Lianne La Havas en Adele als ‘the next big thing’. Hij schreef reeds meerdere hits voor andere artiesten, maar nu is het tijd voor zijn eigen muzikale carrière. Zijn diepe, donkere stem is er één uit duizenden en kan je raken als geen ander. Dit bleef ook Dotan niet onopgemerkt en een uitnodiging voor de tour volgde.

Let op: vrije staplaatsen.
N.B. Dotan zal zelf niet optreden.

Website Dotan

Website SYML

Website Lewis Capaldi

Website Bruno Major


Onder het label GT Music presenteert Grand Theatre in samenwerking met partners uit de stad regelmatig bijzondere concerten in de Benedenzaal. 7 Layer Sessions is geprogrammeerd samen met De Oosterpoort.