Action Hero | Oh Europa

Zet jouw Groningse liefdeslied op de Europese liefdesliedjesstaalkaart!

Voor het project ‘Oh Europa’ maakt het Britse theatercollectief Action Hero een reis van meer dan 30.000 kilometer door Europa. Na België, Duitsland, Engeland, Hongarije en Finland doen ze op uitnodiging van Grand Theatre ook Groningen aan. Op woensdagmiddag 3 oktober strijken ze met hun camper neer in Beijum (Stoepemaheerd 21). Op donderdag 4 oktober zijn ze te vinden op de Grote Markt in Groningen. Het project ‘Oh Europa’ is een zes maanden durende zoektocht naar liefdesliedjes, gezongen door de mensen die het collectief onderweg ontmoet. De gevonden liedjes worden ter plekke, in de mobiele geluidsstudio, opgenomen en 24/7 uitgezonden. Daardoor zijn de liedjes op verschillende plekken over het hele continent te beluisteren. Met het project ‘Oh Europa!’ bouwt Action Hero een online liefdesliedjesbibliotheek op. Het materiaal wordt gebruikt voor hun nieuwe voorstelling, waarin vragen centraal staan als: Hoe denken we over Europa? Hoe delen we de ruimte die we hier hebben met elkaar?

‘Oh Europa’ in Groningen – hoe doe je mee?
Uiteraard willen we graag dat het Groningse liefdeslied een prominente plek krijgt op de Europese liefdesliedjesstaalkaart. Wil je meedoen? Geef je dan nu alvast op door een mailtje te sturen naar milan@grandtheatregroningen.nl. Geef in je mail aan op welke dag (op 3 of 4 oktober) je langs wilt komen en welk tijdstip (tussen 14.00 en 18.00 uur) je het beste schikt. Ook vinden we het fijn om vooraf te weten met hoeveel mensen je wilt deelnemen aan een opnamesessie en welk lied je/jullie ten gehore wilt/willen brengen.

Over Action Hero
Gemma Paintin en James Stenhouse werken sinds 2005 samen onder de naam Action Hero. Ze maken voorstellingen op het gebied van theater, live-art, installatie en multimedia en toerden al door 30 landen op 5 continenten. Hoewel ze voornamelijk werken met live-performance, experimenteren ze regelmatig met voor hen onbekende processen en media. Action Hero presenteerde al werk in onder meer PS122 in New York, Theatre de la Ville in Parijs, Shanghai Grand Theatre en het 21st Century Museum in Japan.

Credits
Concept en performance: Action Hero | Dramaturgie: David Williams | Grafische vormgeving: Graeme Swinton at Actually
Vormgeving drukwerk: Alex Higlett at Pirrip | Technicus: David Haylock at Watershed Pervasive Media Studio

Co-productie met Farnham Maltings (UK). Co-opdracht met  Transform (UK), Matchbox (DE) en Farnham Maltings (UK). Ondersteund door: British Council, Watershed’s Pervasive Media Studio (UK), Vooruit (BE), Latitudes Contemporaines (FR), Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre (GR), Anti Festival (FI) Ördögkatlan Festival (HU) Interdisciplinarte (IT), Romanian Association for Performing Arts (RU) en Bristol Old Vic Ferment (UK). Action Hero is een Nationale portefeuille-organisatie van het Arts Council England.