Cinema Kinski – Psychedelic Cinema / EL TOPO

Trippen geblazen op de beste psychedelische films

Groningen is een filmdoek rijker: Cinema Kinski. Tijdens het eerste filmprogramma van 25 t/m 27 maart is het in het Grand Theatre trippen geblazen op de beste psychedelische films. Voor het Groningse publiek selecteerde Cinema Kinski drie verslavende films die op geheel eigen wijze de geest verruimen. Kom tot inzicht met de docu ‘The Substance’ (di 26 mrt), laat je overdonderen door Jodorowsky’s ‘El Topo’ (ma 25 mrt) en lach je slap met ‘Brain Damage’ – vertoond vanaf VHS (wo 27 mrt). Elke film heeft bovendien een ludiek randprogramma.

Op het programma op maandag 25 maart:

EL TOPO
Alejandro Jodorowsky / Mexico / 1970 / 125 min / Spanish with English subtitles
Surrealistische en bloederige acid western, waarin ‘Jodo’ zelf de hoofdrol speelt. El Topo verwierf in de jaren zeventig een enorme cultstatus, niet in de laatste plaats onder blowende hippies die er geen genoeg van kregen.
Met inleiding van Dr. Tom Slootweg – Mediahistoricus en postdoc researcher Universiteit Utrecht.


Over Cinema Kinski
Cinema Kinski is een nieuwe bioscoop waar originele filmprogramma’s te zien zijn. Verwacht interessante thema-programma’s, event-cinema, retrospectieven van regisseurs maar ook hommages aan belangwekkende acteurs en actrices. Verdiepend en laagdrempelig tegelijk. Spraakmakend als het zo uitkomt en actueel als het nodig is, maar áltijd gedreven door eigen smaak en liefde voor film.

Cinema Kinski wordt gerund door de vriendengroep die je kent van de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren en Kino Klandestino. Filmliefhebbers die graag buiten de lijntjes kleuren en samen met het publiek de filmbeleving in Groningen naar een hoger plan willen tillen.