Cinema Kinski – Psychedelic Cinema / BRAIN DAMAGE i.s.m. Straight to Video

Trippen geblazen op de beste psychedelische films

Groningen is een filmdoek rijker: Cinema Kinski. Tijdens het eerste filmprogramma van 25 t/m 27 maart is het in het Grand Theatre trippen geblazen op de beste psychedelische films. Voor het Groningse publiek selecteerde Cinema Kinski drie verslavende films die op geheel eigen wijze de geest verruimen. Kom tot inzicht met de docu ‘The Substance’ (di 26 mrt), laat je overdonderen door Jodorowsky’s ‘El Topo’ (ma 25 mrt) en lach je slap met ‘Brain Damage’ – vertoond vanaf VHS (wo 27 mrt). Elke film heeft bovendien een ludiek randprogramma.

Op het programma op woensdag 27 maart:

BRAIN DAMAGE i.s.m. Straight to Video
Frank Henenlotter / USA / 1988 / 84 min / English with Dutch subtitles
In samenwerking met Willem en Eric van ‘Straight to Video’ vertonen we Brain Damage vanaf originele VHS, gespeeld vanaf een old school videorecorder, mét glitches, trailers, en bier. Video zoals video bedoeld is voor de echte cult-fans.


Over Cinema Kinski
Cinema Kinski is een nieuwe bioscoop waar originele filmprogramma’s te zien zijn. Verwacht interessante thema-programma’s, event-cinema, retrospectieven van regisseurs maar ook hommages aan belangwekkende acteurs en actrices. Verdiepend en laagdrempelig tegelijk. Spraakmakend als het zo uitkomt en actueel als het nodig is, maar áltijd gedreven door eigen smaak en liefde voor film.

Cinema Kinski wordt gerund door de vriendengroep die je kent van de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren en Kino Klandestino. Filmliefhebbers die graag buiten de lijntjes kleuren en samen met het publiek de filmbeleving in Groningen naar een hoger plan willen tillen.