Soundsofmusic: Clara Iannotta / Vivian Choi | SOUNDS LIVE

Spraakmakende componisten te gast

SOUNDS LIVE is deel van Soundsofmusic. Zie de website van Soundsofmusic voor het hele programma.

Clara Iannotta
Een interview-concert vol messcherpe nieuwe kamermuziek met de internationaal aanstormende Clara Iannotta. De Italiaans-Amerikaanse (winnares van de prestigieuze Siemensprijs 2018) zorgt voor een fysieke, theatrale ervaring van klanken. Onverwachte geluiden, opvallende muziekrequisieten en een frisse speelsheid van kleuren haar werk. De originele muziekmaakster gaat met Componiste des Vaderlands Mayke Nas in gesprek over hun gezamenlijke missie om echte toekomstmuziek te schrijven.

Vivian Choi, piano
De internationaal befaamde pianiste Vivian Choi is een hartstochtelijk pleitbezorger van fonkelnieuw pianorepertoire. Een Amerikaans muziekmagazine noemde haar ‘het voorbeeld van de moderne wereldwijze pianist’. Ze speelt in het festival hypnotiserende minimal muziek van haar landgenote, componiste Kate Moore. Ook stort zich met overgave op de eerste zes expressieve Piano Etudes van de Zuid-Koreaanse topcomponiste Unsuk Chin.

Ensemble van het Prins Claus Conservatorium o.l.v. Fie Schouten: Alexandra Ruisz (viool), Ibolya Vörösváry (altviool), Nìl Domenech-Fuertes (cello, pageturner/mondharmonica)

Fie Schouten (Basklarinet, pageturner/mondharmonica)

Ensemble Oerknal!: René van Munster (cello), Jellantsje de Vries (viool)

Sounds of Music biedt ruimte voor improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af.