Clash XXL Festival – Clash Context

Een dag vol kunst, panels en discussies

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 vindt CLASH XXL Festival plaats in de binnenstad van Groningen, in en rond de Oosterstraat. Samen met VERA en OOST is Grand Theatre hoofdlocatie van het festival.

Op 6 april presenteert Clash optredens van DJ’s en live acts en op 7 april duik je tijdens ‘Clash Context’ de diepte in met speeches en discussies. Natuurlijk is er op beide dagen een uitgebreid kunstprogramma met performances, installaties en audiovisuele kunst.

Programma zondag 7 april
Wat gebeurt er in je hoofd als je naar kunst kijkt? Wie bepaalt nu eigenlijk nog wat kunst is? Op deze tweede dag van Clash XXL Festival, een nieuw festival voor kunst en muziek, gaan we de diepte in met Clash Context. Een dag vol kunst, panels en discussies. Samen met Studium Generale, Galerie With Tsjalling, Jonge Harten, kunstenaars en wetenschappers bespreken we verschillende onderwerpen. Onder andere kunst in het tijdperk van instagram en hoe we kunst beleven komen voorbij. Daarnaast kun je exposities bekijken in Grand Theatre, Galerie With Tsjalling, Noorderlicht en NP3.

De dag wordt afgesloten door een keynote speech van kunstenaar Tinkebell.

De panels zijn gevuld met:
– Clash-kunstenaars Nick Verstand en Philip Vermeulen,
– wetenschappers Barend van Heusden en Iris Sommer (RUG/UMCG),
– artistiek directeur van Jonge Harten Theaterfestival Marc Maris,
– galeriehouder Tsjalling Venema (Galerie With Tsjalling),
– Karina Smrkovsky, Hoofd Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum,
– cultuurwetenschapper Johan Kolsteeg (RUG),
– Yuki Kho, van het bekende Instagramkanaal Kunst kijken met Ko & Kho
en Instagrammende leden van VERS (Groninger Forum).

Roelie Vuitton, Salim Bayri en Hendrik Hantschell geven PowerPointpresentaties, praat mee met de Aftertalkshow, volg de rondleidingen en ga zelf aan de slag tijdens een workshop.

Check hier het volledige festivalprogramma.