Clash XXL Festival

Vervreemdende botsing tussen elektronische muziek en hedendaagse kunst

Clash is een festival waarbij je onderdeel bent van een vervreemdende botsing tussen elektronische muziek en hedendaagse kunst. Ken je de naam ergens van? Dat klopt, in 2011 was de laatste editie. Veel te lang geleden natuurlijk, dus hoog tijd voor een nieuwe Clash.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 vindt CLASH XXL Festival plaats in de binnenstad van Groningen, in en rond de Oosterstraat. Samen met VERA en OOST is Grand Theatre hoofdlocaties van het festival. Wat er allemaal gaat gebeuren blijft nog even geheim. Maar het wordt in ieder geval gek, groots, en gruwelijk.

Op 6 april presenteert Clash optredens van DJ’s en live acts en op 7 april duik je tijdens Clash Context de diepte in met speeches en discussies. Natuurlijk is er op beide dagen een uitgebreid kunstprogramma met performances, installaties en audiovisuele kunst.

Tickets
Haal je Early Bird Ticket hier voor slechts €20 (t/m uiterlijk 1 februari verkrijgbaar). Voor een euro extra krijg je ook toegang tot het Clash Contextprogramma op 7 april. Wil je het rustig aan doen? Alleen naar Clash Context op 7 april kan ook: dan betaal je € 10,-.

Line-up

Tot nu toe bevestiggd: AMMAR 808, Matteo Myderwyk – special synth set, Nick Verstand, Philip Vermeulen, Surma, The Poetic Disasters Club, Yu Oda & Kamerorkest van het Noorden.

Partners
Tot nu toe bevestigd: Grand Theatre, VERA, OOST, CBK Groningen, Galerie Sign, Jonge Harten, KopjeK, NP3, Noorderlicht, Simplon, Soundsofmusic Festival, Studium Generale