Club Bavarois #12 | Owen Terpstra, Karina Bakx en Ellen de Haan

Live hyperlokaal radioprogramma voor mensen die graag naar radio kijken

Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen. Op zaterdag 15 december gaan we weer ‘on air’ vanuit het Grand Theatre met een roedel boeiende gasten en columnisten: Karina Bakx en Ellen de Haan van het Resort, Owen Terpstra, onderzoeker bij het Groningen iGEM Team en muzikale duizendpoot Jan Klug treedt op.

We hebben deze avond heel veel gasten:

Hoofdgasten Karina Bakx en Ellen de Haan – Het Resort
Karina en Ellen vertellen over hun initiatief om kunstenaars de vrije hand te geven in de artistieke vrijplaats Het Resort. Het Resort faciliteert kunstenaars met een werkplek en financiële gemoedsrust zodat ze zich kunnen focussen op het maken van kunst. Aan het eind van elke cyclus wordt het werk geëxposeerd in de voormalige BIM pomp aan de Turfsingel.

Hoofdgast Owen Terpstra – Groningen iGEM team
Owen Terpstra, Masterstudent moleculaire biologie en biotechnologie, zal ons vertellen hoe hij samen met een team van de RUG een internationale prijs heeft gewonnen met het vervaardigen van LEGO blokjes met gerecycled toiletpapier. Let wel, we hebben het hier niet over papier mache, maar over plastic gemaakt van gerecycled toiletpapier.

Jan Klug treedt op
Muzikaal genie en multi instrumentalist Jan Klug gaat een paar onnavolgbare stukken spelen. Zijn experimentele muziek heeft de bizarre kwaliteit dat het toegankelijk is terwijl je als luisteraar voortdurend op het verkeerde been wordt gezet.

Maud van Maarseveen draait plaatjes
De enige echte roerganger van Zomaar Radio selecteert deze avond de plaatjes, dus de twee leukste radioprogramma’s van Groningen zullen voor één avond samensmelten. Maud is geen onbekende bij Club Bavarois, in de opstartfase heeft ze zelfs een tijdje deel uitgemaakt van de Mensen achter de schermen.

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

Volg Club Bavarois op Facebook.