Club Bavarois

Live hyperlokaal radioprogramma voor mensen die graag naar radio kijken

Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag radio kijken. We presenteren een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen. Tijdens deze show gaan we aandacht besteden aan het lokaal produceren en distribueren van voedsel.
 
Jos Mijers van Toentje
De hoofdgast van deze avond is Jos Mijers, initiator en roerganger van Toentje. Toentje is een vorm van stadslandbouw waarbij verse groenten, fruit en kruiden wordt geproduceerd voor de Stadse Voedselbank. Dit bijzondere project brengt mensen bij elkaar en biedt een duurzaam platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie en gezondheidsbevordering. Jos komt ons vertellen over groeistuipen van dit hartverwarmende project en de vele samenwerkings-verbanden zoals het produceren van Stadse Hop voor Baxbier en de lokale honing Groning. Voor meer informatie kun je de website van Toentje bezoeken.
 
Marlene Bakker treedt op
Singer/songwriter Marlene Bakker is gezegend met een prachtige stem en ze zingt al haar liedjes in het Gronings. Ze brengt in februari haar nieuwe plaat “Raif” uit en tijdens Club Bavarois zal ze een paar liedjes van de nieuwe plaat laten horen. Voor meer informatie kun je de website van Marlene bezoeken.
 
Platenkeuze
De muziek wordt deze avond uitgekozen door één van de mensen achter de schermen: Jan Willem Onnink, een onvermoeibare concertbezoeker en één van de drijvende krachten achter Club Bavarois.
Vaste Rubrieken
Een aantal vaste gasten presenteren de volgende rubrieken:
  • De Boekenrubriek – De nieuwe aanwinst Barbara Stok gaat een boek bespreken.
  • De column van Jaap-Henk Hoepman (Financieel Dagblad) over de relatie tussen mens en techniek.
  • Een vooruitblik op de culturele agenda van Groningen door Peter R. van der Heide (o.a. Dagblad van het Noorden).
  • Wat we nu weer weten – wetenschapsnieuws in drie minuten door Lemke Kraan (RUG).
  • Een radiocartoon door Fearless Cartooneer Ricky van Duuren.
  • Plato-plaat of Elpee-elpee met medewerking van de platenzaken Plato en Elpee.
Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moet Club Bavarois er weer uit voor nieuws en reclame.
 
Check voor de laatste nieuwtjes de facebookpagina van Club Bavarois.