De Doornvogels | Tabé Taboe! – i.s.m. VRIJDAG

Improvisatietheater door acteurs met niet-aangeboren hersenletsel

In juni worden door heel Nederland amateurkunstenaars in de schijnwerpers gezet, in het kader van de Maand van de Amateurkunst (MAK). In samenwerking met VRIJDAG bieden we makers in de amateurkunst in juni ook een plek in Grand Theatre. Onderdeel van dit programma is de voorstelling ‘Tabé Taboe!’ van De Doornvogels. Vorig jaar hebben De Doornvogels nog in een uitverkochte Grand Theatre gestaan. Het theatergezelschap heeft een bijzondere achtergrond, de acteurs hebben een niet aangeboren hersenletsel. Ondanks, of juist dankzij, deze beperking zet dit theatergezelschap verrassende scènes neer in hoog tempo. De Doornvogels bezorgen ontroering, hilariteit, verbazing en een flinke dosis zelfspot.

‘Tabé Taboe!’ bestaat uit twee delen. Voor de pauze neemt het gezelschap je mee in de wereld van dating. Welke obstakels zullen de deelnemers in deze tinder-esque quizshow, overwinnen? Met een vette knipoog naar datingshows van weleer. Daten met een beperking taboe? Welnee! Na de pauze zeggen De Doornvogels “Tabé”, ze gaan op reis aan de hand van situaties omschreven vanuit het theaterformat De Vloer Op (bekend van TV). Wat komen ze tegen, wie nemen ze mee en wat laten ze achter? Met de rolstoelaccu’s opgeladen en de banden vol met lucht, gaan ze op reis en geven hun eigen unieke blik op (voor ons) alledaagse situaties.

Gesteund door de Noorderbrug, een instelling voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, trainen de Doornvogels elke week en dankzij financiële steun van stichting Helpernoord kunnen De Doornvogels ook dit jaar weer schitteren.

Over de Maand van de Amateurkunst
Ben jij gek op schilderen of fotograferen? Is zingen of muziek maken jouw grote passie? Dans jij de strakste moves of maak jij mensen aan het huilen van het lachen met je stand-up?  Dan is de Maand van de Amateurkunst het moment om jezelf in de schijnwerpers te zetten. De hele maand juni biedt VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, je een podium met leuke activiteiten en veel publiciteit. Zie de website van VRIJDAG voor meer informatie en zet jezelf op de kunstkaart van Groningen.