De Filmclub #3

Clubhuis voor filmmakers met als hoofdgasten Sacha Polak en Marleen Slot

Eens per maand op maandagavond komt filmmakend Groningen samen bij De Filmclub in Grand Theatre. Van componist en geluidsman tot animator en regisseur, iedereen die werkt in de filmscène is welkom. Elke avond heeft een thema, interview of workshop, maar het voornaamste is elkaar spreken, plannen uitwisselen, en borrelen.

Op 26 november nemen Sacha Polak (regisseur van Hemel en Zürich) en Marleen Slot (filmproductiebedrijf Viking Film) je mee in het proces van filmmaken, van idee naar distributie. De focus ligt vooral op de praktische kant van films maken. Waar begin je, welke stappen moet je zetten, wat zijn valkuilen, wie heb je nodig om je te helpen? Aan de hand van exclusieve beelden uit de nieuwste film van Polak, “Dirty God”, geven ze inzicht in hoe zij haar films heeft kunnen realiseren en beantwoorden ze al je vragen.

Biografie Sacha Polak 
Sacha Polak (1982) is een prijswinnend regisseur en scenariste. Na een aantal korte films regisseert ze de speelfilms “Hemel” (2011) en “Zürich” (2014), die beide op de Berlinale te zien waren. Tussendoor maakt ze ook een documentaire, “Nieuwe tieten” (2013).  Haar eerste Engelstalige film, “Dirty God”, gaat volgend jaar in première.

Biografie Marleen Slot
Marleen heeft jarenlang als producent bij Lemming Film gewerkt. In 2011 richtte ze zelf filmproductiemaatschappij Viking Film op, voor internationaal georiënteerde, kwalitatieve films met een speciale focus op arthouse films, kinder- en familiefilms en animatiefilms. Momenteel zit ze in het bestuur van Filmproducenten Nederland, ACE en van bioscoop RIALTO.