De Filmclub

Clubhuis voor filmmakers met als hoofdgast Ismaël Lotz

Eens per maand op maandagavond is ons Grand Theatre even het clubhuis voor filmmakers tijdens De Filmclub. Van componist en geluidsman tot animator en regisseur, iedereen die werkt in de filmscene is welkom. Elke avond heeft een thema, interview of workshop, maar het voornaamste is elkaar spreken, plannen uitwisselen, en borrelen.

Op 17 september is het tijd voor de eerste Filmclub-avond met als hoofdgast niemand minder dan Ismaël Lotz. Deze veelzijdige filmmaker is al jaren bezig en reist de hele wereld rond om films te maken van alles wat hij tegenkomt. Soms spontaan, soms in opdracht. Soms een enorme internationale productie, dan weer kleinschalige projecten zoals “Are you now” of een persoonlijke vlog met prachtige beelden.

Hij denkt na over hoe hij de wereld in beeld wil brengen, en hoe hij zich zelf in beeld wil brengen. Lotz is zowel bedenker als hoofdpersoon. Hij lijkt niet anders te kunnen dan vastleggen wat hem bezig houdt, ook als het hem zelf betreft. Zijn laatste serie vlogs bij RTV Noord over zijn ziekte zijn daar het ultieme bewijs van. René Duursma zal hem interviewen over zijn werk, zijn leven en hoe zijn ziekte daar invloed op heeft.

De Filmclub is een initiatief van René Duursma en Roxane Schreiber en wordt ondersteund door Grand Theatre.