De Noorderlingen – Wijd open 2019

'Open huis' festival van Vooropleiding Theater De Noorderlingen

Zaterdag 18 mei gooit De Noorderlingen – Vooropleiding Theater de deuren WIJD OPEN! Spelers en makers nemen het Grand Theatre voor één dag over. Een ‘open huis’ festival dat af én onaf werk toont: van solo tot expo, van de voorstelling Sehnsucht und Kartoffelsalat tot Noorderlingen Oldskool. Ervaar wat De Noorderlingen is, doet en maakt!

Kunst x 6 (15.00 uur – 22.30 uur)
De zes Productiegroepleden van De Noorderlingen tonen het eindresultaat van hun eigen artistieke project. Dwaal door de krochten van het Grand Theatre en tref daar solovoorstellingen, een korte film, een documentaire (mét livemuziek) en een spoken word performance van deze jonge kunstenaars.

  • ‘THE MAN IN ME’ (docu + live muziek) – Wieger Meulenbroek
  • ‘My Nightmare’s Dream’ (film) – Roy Busscher
  • ‘Alles hier, gaat goed’ (spoken word) – Floor v/d Jeugd & Lotte Laurens
  • ‘Aspirant’ (solovoorstelling) – Sanne Bouma
  • ‘Het ging niet nee gewoon niet nee’ (solovoorstelling) – Catoo Post (tekst: Jibbe Willems)

Short film ‘GRIMMIG – Rise of the Candy Cartel’ (17.30 uur – 18.00 uur)
Voordat de Leeuw werd omgelegd door de Worm, deelde de Wolf de lakens uit. ‘GRIMMIG – Rise of the Candy Cartel’ vertelt het verhaal dat vooraf ging aan ‘Grimmig’, de eerste Stormgroep film uit 2018. Een keiharde actiefilm gespeeld door de jongste spelers van De Noorderlingen: de Stormgroep. Moord en doodslag met een kinderlijke glimlach.

Short film ‘De zone’ (tussen 19.00 uur – 20.30 uur meerdere keren te zien)
‘De zone’ is een abstracte montagefilm die het gemis en de angsten van hedendaagse jongeren op surrealistische manier in beeld brengt. Een gemengde groep Noorderlingen spelers hebben in een week tijd ervaren wat het betekent om een film te maken: van idee tot productie. Met de film ‘Stalker’ als inspiratiebron hebben zij een moderne vertaling gemaakt van de Russische klassieker uit 1979.

Sehnsucht und Kartoffelsalat (20.30 uur – 21.15 uur)
Een voorstelling. Geïnspireerd op de film Der Himmel über Berlin van Wim Wenders. Gespeeld door De Productiegroep van De Noorderlingen Vooropleiding Theater. In regie van Lies van de Wiel.

Dikke OldSkool Afsluiter (22.30 uur – 00.00 uur)
Huis en tuin DJ Koen ter Braak houdt je voeten van de vloer tot middernacht.

De kassa op de dag zelf is open van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur.