Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe: Mengvoer | Buzz Lightyear & De Watergeuzen (AFGELAST)

2 sprekers, 2 onderwerpen, 0 samenhang?

Let op! Vanwege verhindering van een van de sprekers is dit evenement helaas afgelast. Onze excuses hiervoor.

Op dinsdag 22 mei presenteert internetbureau Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe ‘Mengvoer’ in ons Grand Theatre.

Wat is Mengvoer?
2 sprekers, 2 onderwerpen, 0 samenhang? Sprekers over onderwerpen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben gaan samen met het publiek op zoek naar een gemeenschappelijke basis. Twee sprekers krijgen ieder 30 minuten voor hun eigen verhaal, zonder dat ze een verbinding met elkaar maken. Na afloop gaan de sprekers en het publiek met elkaar in discussie en borrelen er nieuwe ideeën op, die alle kanten op kunnen gaan.

1 – Buzz lightyear Ft. Brian Green
Brian Green is character supervisor bij Pixar. Brian’s heeft gedurende de 20 jaar dat hij bij Pixar Animation Studios werkt bijgedragen aan de meest geliefde personages van het grote scherm. Vanaf zijn allereerste project – de  personage van Slim, de wandelende tak uit A Bug’s life – was Brian verantwoordelijk voor The Good Dinosaur, Toy Story 3, Ratatouille, Nemo, Monsters Inc en andere Hollywood-hits.

2 – De Watergeuzen Ft. Anne Doedens,
Anne Doedens is historicus en schrijver van het boek. De Watergeuzen, een vergeten geschiedenis, 1568-1575, Dit boek gaat over de watergeuzen. De vrijbuiters, avonturiers en piraten uit de begintijd van onze nationale onafhankelijkheidsstrijd. Zij, die vanaf de eerste jaren van de Tachtigjarige oorlog in dienst van Willem van Oranje opereerden.  Bij watergeuzen denkt iedereen natuurlijk aan Den Briel, maar het beeld is groter en completer: in de Noordelijke zeegaten, op de Waddeneilanden en de Zuiderzee werden ingrijpende aanslagen gepleegd. Alva en zijn mensen onderschatten onterecht het gevaar juist vanuit die hoek.