Grand Theatre Amateurweek: Ulteam – ImproWeerwolven

Combinatie van improvisatietheater met het populaire kaartspel ‘Weerwolven’

Ulteam is de grootste improvisatievereniging van Groningen en omstreken. In ‘ImproWeerwolven’ combineren ze improvisatietheater met het populaire kaartspel ‘Weerwolven’. De voorstelling voert je mee naar het vredige dorpje Wakkerdam waar de rust bruut verstoord wordt als er een weerwolvenplaag uitbreekt. De spelers kunnen zowel burger als weerwolf zijn.

Het publiek heeft een belangrijke rol tijdens de voorstelling. Ze hebben het laatste woord en beslissen wie terecht wordt gesteld. Zou het lukken om de weerwolven te vangen voor het te laat is? Hoe herken je een weerwolf eigenlijk? En wie is er te vertrouwen?

ImproWeerwolven werd in 2010 voor het eerst gespeeld in Amsterdam en daarna meerdere malen uitgevoerd in diverse steden in Nederland en België. Ulteam speelt deze voorstelling sinds 2015 en alle keren waren zeer succesvol. Ulteam was daarnaast te zien op verschillende festivals, zoals in 2016 op Noorderzon met Save theDate.

Onderdeel van de Grand Theatre Amateurweek 2019
‘ImproWeerwolven’ maakt deel uit van de Grand Theatre Amateurweek 2019. Van 17 t/m 23 juni zet Grand Theatre een week lang Groninger amateurkunstenaars in de schijnwerpers.