Grand Theatre Amateurweek: USVA Dance Collective – STRATA & ALMA MATER

Double bill van twee dansvoorstellingen

USVA Dance Collective presenteert een double bill van twee voorstellingen. ‘STRATA’ is een opzwepende dansvoorstelling vol geavanceerde patronen en liftwerk. In ‘ALMA MATER’ gaan tien vrouwen al dansend op zoek naar wat het betekent om vrouw te zijn. Een dynamische voorstelling over onderdrukking, losbreken, strijd, verbinding, verzoening en vrijheid.

STRATA
De voorstelling STRATA (meervoud van stratum, betekenis: laag) is een onderzoek naar lagen, vanuit choreografisch perspectief en sociaal perspectief. STRATA is een opzwepende en theatrale voorstelling met veel zich ontwikkelende patronen en liftwerk.

ALMA MATER
Identificeer je je met je vrouw zijn? Valt er wel wat te identificeren? Hoe ga je om met de verwachtingen die hieraan gekoppeld zijn?

In de dansvoorstelling ALMA MATER dansen tien vrouwen over deze vragen. De dansers vonden antwoorden en meer vragen. Choreograaf Selmar Jurian vertaalde met de dansers deze uitkomsten in een dansvoorstelling die gaat over onderdrukking, losbreken, strijd, verbinding, verzoening en vrij zijn.

Met tien houten blokken bouwen de dansers zich een weg door deze dynamische voorstelling waarin intense choreografieën en verstilde beelden elkaar afwisselen.

Onderdeel van de Grand Theatre Amateurweek 2019
De voorstellingen van USVA Dance Collective maken deel uit van de Grand Theatre Amateurweek 2019. Van 17 t/m 23 juni zet Grand Theatre een week lang Groninger amateurkunstenaars in de schijnwerpers.