GSV Youth Orchestra, Bigband Punk & Jazz en Vals Alarm – i.s.m. VRIJDAG

Basisschoolleerlingen van GSV Youth Orchestra spelen stukken als Mr. Blue Sky

In juni worden door heel Nederland amateurkunstenaars in de schijnwerpers gezet tijdens de Maand van de Amateurkunst (MAK). In samenwerking met VRIJDAG bieden we makers in de amateurkunst in juni ook een plek in Grand Theatre. Speciaal voor de MAK spelen 42 basisschoolleerlingen van het schoolkoor en -orkest van de Groningse Schoolvereniging (GSV) verschillende stukken in samenwerking met Vals Alarm en de bigband Punk & Jazz.

De afgelopen twee jaar hebben ze meegedaan met het project van Meer Muziek in de Klas. Daarbij haalden ze beide keren de finale wat resulteerde in optredens in Carré en Ahoy.

Onder leiding van hun dirigent Marcel den Os oefent de GSV op school een heel variërend repertoire. In onze Benedenzaal zullen ze op 23 juni de volgende stukken uitvoeren: Once Upon a Time in the West, Eleanor Rigby, Baba Yetu, Lord of the Rings, To be Tuned, Mr. Blue Sky.

Over de Maand van de Amateurkunst
Ben jij gek op schilderen of fotograferen? Is zingen of muziek maken jouw grote passie? Dans jij de strakste moves of maak jij mensen aan het huilen van het lachen met je stand-up?  Dan is de Maand van de Amateurkunst het moment om jezelf in de schijnwerpers te zetten. De hele maand juni biedt VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, je een podium met leuke activiteiten en veel publiciteit. Zie de website van VRIJDAG voor meer informatie en zet jezelf op de kunstkaart van Groningen.