GT Music i.s.m. SPOT: Martin Kohlstedt

Betoverend mooie neoklassieke pianomuziek

Martin Kohlstedt maakt betoverend mooie neoklassieke muziek die doet denken aan het werk van Nils Frahm en Ólafur Arnald. De Duitse componist/pianist verwierf bekendheid met het albumduo Tag (2012) en Nacht (2014). Van beide platen verscheen ook een remix-/reworkversie. Want Kohlstedt exploreert graag het elektronische domein. Niet voor niets componeert hij ook muziek voor games.

Ströme 
Martin Kohlstedt zocht in 2019 de samenwerking met het Leipzich Gewandhaus Chorus op. Samen met hun zeventig zangers en hun artistiek leider Gregor Mayer maakte hij zijn nieuwe album Ströme (stromingen). Het resultaat is pure dynamiek, gekenmerkt door zowel monumentale botsingen en zachte toenadering. Op geen enkel moment wordt Ströme geïntimideerd door conventionele opvattingen over wat klassieke muziek zou moeten zijn.

Kohlstedt Live
Live geeft Kohlstedt een totaal nieuwe dimensie aan zijn werk. Hij improviseert en experimenteert er op los en voegt continue nieuwe elementen toe aan zijn modulaire composities. Hierin maakt Martin gebruik van o.a. een klassieke piano, een Fender Rhodes, synthesizers en beats. Op het podium laat hij zich leiden door zijn publiek, de omgeving waarin hij speelt en vooral zijn intuïtie. Daardoor zullen zijn optredens nooit hetzelfde klinken als op plaat. Eerder was de pianist al te bewonderen op onder andere Explore the North en Welcome to the Village.

GT Music
Onder het label GT Music presenteert Grand Theatre in samenwerking met partners uit de stad regelmatig bijzondere concerten in de Benedenzaal. Deze avond is door De Oosterpoort en Grand Theatre samen geprogrammeerd.