De Roep van Ruyneman 1

Een persoonlijke selectie uit Ruynemans werk voor viool en piano

Stichting 100 jaar De Ploeg en Stichting De Muziekmijn presenteren verspreid over drie dagen een bijzondere concertenreeks in ons Grand Theatre rondom het werk van Ploegcomponist Daniël Ruyneman. Op deze eerste dag wordt een persoonlijke selectie uit Ruynemans werk voor viool en piano plus werken van tijdgenoten als Edward Elgar en Igor Stravinsky gespeeld.

Musici: Sergei Bolotny, viool; Keiko Sakuma, piano

‘Ruyneman’s spel aan de piano was boeiend. Hij maakt een curieus tremolo-vibrato en verkrijgt eigenaardige, merkwaardige banjo-effecten’, noteerde Matthijs Vermeulen naar aanleiding van Ruynemans pianospel in een van diens eigen duo-werken voor viool en piano.

Keiko Sakuma treedt in de voetsporen van Ruyneman. De in Tokio geboren pianiste vormt met Sergei Bolotny een voortreffelijk duo. Samen zijn zij een vertrouwd ensemble in de kamermuziekserie van het NNO. Hier presenteren zij hun persoonlijke selectie uit Ruynemans werken voor viool en piano in het perspectief van tijdgenoten waar de leden van De Ploeg zich door lieten inspireren.


Dit concert is onderdeel van een serie. De andere delen van de serie zijn te zien op:
– wo 3 okt: De Roep van Ruyneman 2
– zo 14 okt: De Roep van Ruyneman 3 (middagprogramma) & De Roep van Ruyneman 4 (avondprogramma)