Illustere Figuren Weekend: Wie is toch die man die op zondag altijd de vleesvervanger komt snijden (of: Vaders)

Een experimentele voorstelling over mannelijkheid en vaders

Het laatste weekend van maart neemt noordelijk theatercollectief Illustere Figuren voor de derde keer intrek in Grand Theatre voor een ‘Illustere Figuren Weekend’. De makers sluiten zich samen met regisseur en artistiek leider van Tryater Ira Judkovskaja op in de Studio van Grand Theatre. Tijdens deze intensieve werksessie verkennen zij de thematiek van hun nieuwste voorstelling ‘Vaders’. Daarnaast is het voor hen een uitgelezen kans om te experimenteren met nieuw materiaal en mogelijke voorstellingsvormen.

Vroeger vermoorde je je vader en ging je met je moeder naar bed, je nam wraak op de moordenaar van je vader omdat zijn geest het je opdroeg of je vader was altijd op weg en stierf als handelsreiziger. In dit weekend verkennen de makers het begrip ‘modern vaderschap’. De vijf jongens Joachim, Joeso, Tim, Raymond en Zen zijn allemaal zoon. Wat hebben de Figuren mee gekregen van hun vader over mannelijkheid en wat willen ze absoluut niet doorgeven aan een volgende generatie omdat hun eigen vader het gewoonweg slecht heeft aangepakt? What the fuck is mannelijkheid? Illustere Figuren weet het niet, terwijl het vaderschap voor de deur staat of misschien al naar binnen is gelopen.

Op zondagmiddag 31 maart om 16.00 uur presenteert Illustere Figuren het resultaat van het onderzoeksweekend aan geïnteresseerd publiek.

Over Illustere Figuren
Illustere Figuren is een zeskoppig theatercollectief uit het Noorden. In wisselende samenstelling maken zij multidisciplinaire voorstellingen. Gedachtespinsels op toneel, videoanimatie, episch verteltheater, illusionisme, autobiografie of performing arts; de stijl van illustere figuren vat zich samen in een eclectische potpourri van stijlen en daarmee dus geen stijl. Maar dat met stijl.