Kassys | Het Script

Zes interpretaties van dezelfde solo

Wat zou er gebeuren als een regisseur één solo geeft aan zes verschillende acteurs? En hen dan op dezelfde avond, tegelijkertijd, op het toneel vraagt? Hoe strikt houdt elke acteur zich aan de regieaanwijzingen in het script? Gunnen ze elkaar een plek in de spotlights? Spelen ze zelfzuchtig schmierend of willen ze elkaar ten dienste staan?

In Het Script zijn er geen hoofdrollen of bijrollen. Er is maar één rol en zes acteurs brengen gelijktijdig hun eigen interpretatie van dezelfde solo. Op het toneel staat een groep en toch is er geen direct contact. De acteurs doen elk apart hun ding. Ze zijn door het script gebonden. Maar toevallige ontmoetingen en de behoefte aan interactie met een tegenspeler stellen hun trouw aan het script op de proef. Het Script legt bloot hoe de ‘vertolkingen’ van de solo kunnen verschillen. De voorstelling zoomt in op de frustratie van het ‘langs elkaar heen leven’. Op het gevoel dat je, ook al ben je onderdeel van een groep, je niet kan ontsnappen aan een existentiële eenzaamheid.

In de pers
“Theatergroep Kassys, onlangs nog wereldwijd een hit met ‘Total Eclipse of the Heart’, heeft met Het Script de ultieme voorstelling over depressie gemaakt. Briljant, bij tijden hilarisch en uiteindelijk flink deprimerend. Zoals het hoort.” (***** Cultureel Persbureau)

————

Tekst en regie: Liesbeth Gritter | Advies: Peter Vandenbempt | Regieassistentie: Willemijn Zevenhuijzen en Vincent Brons | Coproductie: Tristero | Spel: Thijs Bloothoofd, Milan Boele van Hensbroek, Ayrton Fraenk, Harm van Geel, Esther Snelder en Peter Vandenbempt

Het Script is een theatervoorstelling van Kassys in coproductie met het Brusselse theatergezelschap Tristero.
Mede mogelijk gemaakt door: NFPK, AFK en Prins Bernhard Cultuurfonds.