Lân fan taal, Explore the North & het Noord Nederlands Orkest | Solo (try-out)

Wie zijn eigenlijk de mensen die in een orkest spelen?

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is één van de grootste en bekendste symfonieorkesten van Nederland. De musici uit dit orkest zijn afkomstig van overal ter wereld. Het orkest kent bijna vijftien nationaliteiten en even zoveel talen. Waar het normaal gesproken gaat om het creëren van een symfonie tussen deze musici, focust Solo juist op het individu. Want wie zijn eigenlijk die mensen die in een orkest spelen? Waarom kozen ze voor de muziek en voor hun specifieke instrument? Welke ontberingen hebben ze doorstaan om zo goed te worden (of ging dat vrij makkelijk?) en hoe zijn zij in Noord-Nederland terecht gekomen? Musici uit Japan, Duitsland, Spanje, België, Portugal, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk laten hun instrument deze keer deels staan en vertellen hun persoonlijke verhaal in elk een korte solo, geschreven door drie talentvolle jonge schrijvers en geregisseerd door de theatermakers van het Leeuwarder gezelschap Skoft&Skiep.
 
Lowie van Oers, Jante Wortel en Nikki Dekker schreven onder begeleiding van literair productiehuis Wintertuin/De Nieuwe Oost de teksten gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de musici. Aukje Schaafsma, Karel Hermans en Tatiana Pratley van theatergezelschap Skoft&Skiep regisseerden de solisten in het kader van het talentontwikkelingstraject Station Noord.

Credits 
Regie: Aukje Schaafsma, Karel Hermans, Tatiana Pratley (Skoft&Skiep) | Tekst: Lowie van Oers, Jante Wortel, Nikki Dekker | Spel: Kumi Kondo, Katharina Saerberg, Manuel Davila Ares, Eva Vennekens, Stephan Kirschbaum, Florian Schneidt, Hugo Berreni, Isabel Vaz, David Tyler | Productie: Nynke Oele | Concept: Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest | In samenwerking met: Station Noord, Oerol, Tryater, De Nieuwe Oost | Wintertuin en Grand Theatre Groningen

Solo is een project van Lân fan taal, Explore the North en Noord Nederlands Orkest. In samenwerking met Skoft&Skiep, Station Noord, Oerol Terschelling, Tryater, Wintertuin/De Nieuwe Oost en Grand Theatre.