Lucy Rose + support: Ajimal | GT Music i.s.m. De Oosterpoort

Intieme songs in de puurste vorm

Lucy Rose komt op 12 april naar Grand Theatre. Enige tijd was ze zoekende, maar met haar derde album Something’s Changing heeft Lucy zichzelf hervonden. Op het album blijft ze dichter bij zichzelf dan ooit en dat wil ze ook in Groningen laten zien met haar nieuwe tour.

Girl next door
Als de ‘girl next door’ stond ze daar, met haar akoestische gitaar op een open mic-avond. Op dat moment had ze waarschijnlijk nooit durven dromen dat haar liedjes zoveel beluisterd zouden worden, maar nadat ze in 2010 het podium betrad raakte haar carrière als singer-songwriter in een sneltreinvaart.

Verbinding
Door de lieflijkheid van haar stem en aan de manier waarop ze emoties weet over te brengen is het duidelijk dat ze iets anders doet dan de doorsnee popmuzikant. Ze zoekt verbinding met haar publiek door teksten te schrijven die direct uit het leven zijn gegrepen. Haar nummer Shiver is misschien wel het meest bekende en een goed voorbeeld hiervan.

Zoektocht
In 2016 kwam er een moment waarop Lucy ging nadenken over de muziek en alles wat daarbij komt kijken. Ze had veel bereikt, maar had het gevoel dat ze te weinig kwijt kon in haar muziek en zich te veel liet leiden door de ‘business’. Ze liet zich boeken door fans in Zuid-Amerika, waar ze een grote achterban heeft en ging zo op backpack-tour. Ze overnachtte bij fans, genoot volop en werd langzaam weer verliefd op de muziek.

Something’s Changing
Door middel van haar derde en verrassende album, Something’s Changing, laat Lucy Rose zien dat ze zichzelf in muzikaal opzicht heeft teruggevonden. Het is een heerlijk soulvolle en zoete plaat, met nummers die net zo puur zijn als men van haar gewend is.

“Bij het laatste album was er druk om er een modern album van te maken. Nu wilde ik een album maken met liedjes die klinken zoals de nummers die ik graag luister”, aldus Rose.

Support: Ajimal

Ajimal is het nieuwe solo-project van Fran O’Hanlon. Het begon allemaal met de track I’ve Known Your Heart. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum Childhood in 2015, werkte O’Hanlon samen met pruducer Guy Massey aan zijn onlangs voltooide tweede LP, dat binnenkort wordt gereleased. Zijn popsongs bevatten hartverscheurende teksten, maar hebben ook een mysterieus randje.

Zie ook de website van Lucy Rose.

Onder het label GT Music presenteert Grand Theatre in samenwerking met partners uit de stad regelmatig bijzondere concerten in de Benedenzaal. Het concert van Lucy Rose is door De Oosterpoort en Grand Theatre samen geprogrammeerd.

Let op: alleen sta-plaatsen beschikbaar.