Moving Futures

Het meest spraakmakende werk van vijf landelijke danshuizen bijeengebracht in één festival

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari komt reizend dansfestival Moving Futures weer naar Groningen. Twee dagen lang maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst van vijf landelijke productiehuizen. Werp een blik achter de schermen, volg de makers in een technologische identiteitscrisis en verken oeroude thema’s in een hedendaagse jas.

Op zondag 18 februari staat vanaf 19.00 uur het werk van Connor Schumacher, Joseph Simon en Igor Vrebac op het programma. Hieronder lees je alvast meer over de voorstellingen en film. Om 18.00 uur, voorafgaand aan het festivalprogramma, wordt er een speciale daghap geserveerd in onze Bovenfoyer. Eet je met ons mee van te voren? Bestel dan vóór 16 februari voor slechts €10,- extra een dinerticket! Op zondag staat er refried beans met sinaasappelrijst en nacho’s met queso op het menu.

Houd deze pagina in de gaten voor meer programma-updates. Informatie en tickets voor het programma op zaterdag via deze link.

Masterclass Leadership through Movement | van 15.00 tot 17.00 uur

De masterclass Leadership through Movement is een project van Random Collision en de Rijksuniversiteit Groningen. Onder begeleiding van Ido Batash (choreograaf) en Anne de Hoog (psycholoog) onderzoeken de deelnemers hoe zij – door middel van beweging, groepsdynamiek, houding en expressie – bewuster om kunnen gaan met hun leiderschapskwaliteiten.
Klik hier voor meer info.

>> Deze workshop zit helaas vol.

Transitioning Performance | Connor Schumacher

Treed binnen in Transitioning Performance; een kleurrijke wereld van projecties,  muziek en beweging dat voelt als een futuristisch spiegelparadijs. In dit magische universum krijgt de toeschouwer het perspectief van de performer en wordt je langzaam losgeweekt van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen.

Le Faune | Joseph Simon

Le Faune is een fantasiewereld op film gebaseerd op het ballet L’après-midi d’un Faune van Vaslav Nijinski. In dit in 1912 geproduceerde ballet met muziek van Claude Debussy week Nijinsky af van de gebruikelijke vloeiende dansbewegingen. Zijn vernieuwende bewegingsstijl, hoekige en soms ook homoseksueel getinte bewegingen veroorzaakten een rel onder publiek en pers. In zijn film Le Faune weet Joseph Simon, net als Nijinski, tot nieuwe, verrassende composities te komen door andere invloeden aan de codes van ballet toe te voegen.

TRÆNS | Igor Vrebac (16+)

Samen met componist Tonny Nobel creëert Igor Vrebac een wereld waarin het publiek wordt opgezogen en rondgeslingerd tussen beats en bewegingen. Een hypnotiserend sexy ritueel om het feminiene en masculiene bloot te leggen en het aardse te ontstijgen. Wat begint als een uitdagend spel tussen lichaam en rite, eindigt in een sacrale overgave. Kan seksualiteit als religie worden ervaren? TRÆNS is Igor’s eerste productie als maker bij De Nieuwe Oost.

Cinedans | Exclusief filmprogramma: Zero-G, Multiidentity, The Performer en Beating

Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Je ziet Zero-GMultidentityThe Performer en BeatingMeer informatie over het filmprogramma. 

Verrassingsact | theatercollectief De Laatste Generatie

 Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Dansateliers, Generale Oost en Random Collision.