Moving Futures

Het meest spraakmakende werk van vijf landelijke danshuizen bijeengebracht in één festival

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari komt reizend dansfestival Moving Futures weer naar Groningen. Twee dagen lang maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst van vijf landelijke productiehuizen. Werp een blik achter de schermen, volg de makers in een technologische identiteitscrisis en verken oeroude thema’s in een hedendaagse jas.

Op zaterdag 17 februari staat vanaf 19:00 uur werk van The100Hands,  Jonas Frey & Joseph Simon en Fernando Belfiore op het programma. Om 18.00 uur, voorafgaand aan het festivalprogramma, wordt er een speciale daghap geserveerd in onze Bovenfoyer. Eet je mee? Bestel dan vóór 16 februari voor slechts €10,- extra een dinerticket! Op zaterdag staat er tofucurry met raita, frisse uitjes en aardappeltjes Indiase stijl op het menu.

Houd deze pagina in de gaten voor programma-updates. Informatie en tickets voor het programma op zondag via deze link.

25Feet | The100Hands

In hun 25 Feet nodigt The100Hands het publiek uit op de vloer. Met tape trekken ze lijnen. De afstanden daartussen zijn op antropologische grondslag vastgesteld en worden benoemd als publiek, sociaal, persoonlijk of intiem. Dan begint het spel.
Deze voorstelling maakt heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen. Het bewegingsmateriaal, gebaseerd op uitvergrote dagelijkse handelingen, speelt hierin een belangrijke rol.

ZUHAUSE
Martinikerkhof 11

Het Groningse collectief ZUHAUSE gooit haar deuren open en presenteert interdisciplinair werk dat binnen haar muren is ontwikkeld. ZUHAUSE speelt zaterdags Things to Remember, een korte interdisciplinaire performance met Élénie Wagner (zangeres en performer) & Grey Timmers (danser) in combinatie met een korte film van Davey Bakker. Ook nodigden ze danser Rubén Garcia Arabit uit om werk te ontwikkelen binnen hun muren. Het resultaat hiervan is te zien tijdens het festival. Daarnaast laat Rosine Langbroek ons een combinatie van muziek en dans zien in haar performance Human.

Infinite Games | Jonas Frey & Joseph Simon

In het duet Infinite Games creëren twee b-boys op het podium, een speelplaats met onbeperkte mogelijkheden. Gedreven door nieuwsgierigheid en een niet te stillen honger naar beweging, proberen ze orde te scheppen in de chaos om zich heen. Door regels af te spreken en deze vervolgens weer te doorbreken, ontstaat een eindeloos samenspel waarin, op vrolijke wijze, een wereld van ideeën wordt blootgelegd.

The Cave | Fernando Belfiore

De live installatie The Cave is een gelaagde dialoog tussen performance, registratie en projectie. Fernando Belfiore speelt met de huidige trends. Hij verkent de projectie als een medium om een toekomstscenario te voorspellen. Psychedelische sferen, kleuren, paradijselijke afbeeldingen, animaties en objecten worden live gemanipuleerd en geprojecteerd op het scherm. Als een live DJ voor zijn eigen dans, speelt hij met het ambigue engagement van de vaporwave subcultuur, tegen het kapitalisme van de consument en het populaire vermaak.

 Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Dansateliers, Generale Oost en Random Collision.