NTjong / Het Nationale Theater | REVOLUTIONS (12+)

Futuristische montagevoorstelling met live DJ en wall screens

‘REVOLUTIONS’ is een futuristische montagevoorstelling met live DJ en wall screens, geïnspireerd op ‘1984’ van George Orwell, ‘Brave New World’ van Aldous Huxley en ‘The Circle’ van Dave Eggers.

Het is 2084. In een wereld gecontroleerd door The System bestaan geen geheimen meer en is privacy waardevoller geworden dan goud. De maatschappij is ingericht op ervaring, beleving en exclusiviteit. Met iedere burger wordt persoonlijk contact gehouden via een virtueel computer animated personage: ‘SUSHI’, Social Usuable Surrogate Human Icon. Boy A2001 zit – net als iedereen – in deze gedigitaliseerde wereld gevangen en zoekt naar manieren om kort aan The System ontsnappen. Om even buiten het control grid te bewegen en zichzelf te mogen zijn. Hij zoekt een safe space in de virtuele ruimte. Hier komt hij Girl E8904 tegen. Door hun ontmoeting komt hij in aanraking met een ondergrondse beweging. Boy A2001 moet kiezen of hij verder wil leven als nummer of dat hij offers durft te brengen om in vrijheid te leven.

‘REVOLUTIONS’ is een confronterende en spannende voorstelling voor een jong publiek die voor grote keuzes komen te staan.

Credits
Regie: Noël Fischer | Tekst: Daan Windhorst | Spel: Jaap Spijkers, Phi Nguyen (o.v.b.) en een club jonge spelers | Live Muziek:  William Bakker (o.v.b.)