Sofie Letitre, Kinetophone en Annegeerte Aandewiel | De Ballade van Omie Wise

Zoektocht naar het verhaal achter een genrebepalend liedje

Helaas is deze voorstelling op verzoek van de groep geannuleerd. De speelreeks wordt uitgesteld; hiervoor wordt nog gezocht naar nieuwe data. Wij nemen contact op met de mensen die reeds een kaartje hebben gekocht om te retourneren of te ruilen.

‘De Ballade van Omie Wise’ is een muzikale voorstelling gebaseerd op één van de bekendste Amerikaanse murder ballads. Het nummer werd vertolkt door talloze artiesten; van onbekende en lang vergeten zangers tot Bob Dylan en Elvis Costello. Het lied vertelt hoe de jonge Omie van het leven wordt beroofd door haar geliefde, John Lewis. De bezongen gebeurtenissen zouden echt hebben plaatsgevonden. Maar is dat wel zo?

Sofie Letitre, Kinetophone en Annegeerte Aandewiel  verbinden in hun vertolking van de ballad storytelling en muziek op verrassende wijze. Vertelster Aandewiel neemt het publiek mee door het 19e eeuwse North Carolina, op zoek naar het verhaal achter een genrebepalend liedje.Sofie Letitre en Kinétophone zingen en spelen intrigerende covers en nieuw eigen werk.

‘De Ballade van Omie Wise’ vertelt over een geschiedenis van 200 jaar geleden, maar heeft thema’s die onverminderd actueel zijn.

Over de makers:
Kinetophone bestaat uit René Duursma, Sebastiaan Wiering (Swinder) en Thomas van den Berg (Kim Janssen, Amber Arcades). Deze Gronings / Amsterdamse band combineert pop en experiment en speelt hedendaagse soundstracks bij vaak vergeten filmklassiekers.

Sofie Letitre combineert donkere popmuziek met elektronische sounds. Ze klinkt als het boze zusje van Massive Attack, maar heeft ook de diepte en intensiteit van James Blake of Björk. Ze bracht één album en twee EP’s uit en werkt momenteel aan diverse nieuwe projecten.

Annegeerte Aandewiel studeert Drama aan Luca School of Arts in Leuven. Als ze dit jaar haar eindvoorstelling heeft gemaakt zal ze terugkeren naar Nederland, om te spelen en theater te maken.

Credits
Scenario: Bart Breman | Licht: André Pronk met assistentie van Linh Le en Elena Popova | Geluid: Martin Lambeek | Beeld: Antonia Rehnen

De productie is in handen van Explore the North en Kinetophone, in samenwerking met Lân fan taal en Grand Theatre (Groningen). Met steun van Kunstraad Groningen.