Station Noord Teaser Night

Werk in wording van nieuwe theatermakers in het Noorden

Maak kennis met nieuwe theatermakers uit het Noorden en krijg een uniek kijkje in hun maakproces. Tijdens de ‘Station Noord Teaser Night’ presenteren makers van talentontwikkelingsprogramma Station Noord werk in wording. In alle ruimtes van Grand Theatre tonen ze op verschillende manieren waar ze mee bezig zijn; van een muzikale tekstlezing tot een volledige doorloop. In een intieme setting krijgen zowel makers als publiek de kans om te zien hoe nieuwe ideeën in de praktijk uitpakken. Na afloop kan je uitgebreid napraten tijdens een feestje in de foyer.

PROGRAMMA // 21.00 – 00.00 uur
Het programma start stipt om 21.00 uur. Kom dus op tijd!
Tijdschema wordt op de avond zelf bekend gemaakt.

Mohamed Yusuf Boss – work-in-progress ‘KÓW’
Autodidact danser en choreograaf Mohamed Yusuf Boss deed de afgelopen twee jaar onderzoek naar de ingrediënten voor menselijk contact. De uitkomsten van zijn onderzoek verwerkt hij in zijn voorstelling ‘KÓW’, waarvan hij een stukje zal laten zien.

Bart Bruinsma – work-in-progress ‘Hajime and his Red Sun’
Componist en muzikant Bart Bruinsma geeft een korte presentatie van ‘Hajime and his Red Sun’. Dit nieuwe werk verkent momenten uit het leven van soldaat en kamikazepiloot Hajime Fuji door middel van poëzie, fluit-muziek en electronica.

Hendrik Aerts – muzikale tekstlezing ‘Blackbird – Rebirth’
Acteur en theatermaker Hendrik Aerts werkt momenteel aan ‘Blackbird – Rebirth’, een solo voor één danser, begeleid door een ingesproken tekst op muziek. Tijdens de ‘Station Noord Teaser Night’ geeft acteur/zanger Andy Smart een muzikale lezing van Hendriks tekst.

ZUHAUSE – neem een kijkje in de UFO van ZUHAUSE
De Station Noord Teaser Night markeert voor kunstenaarscollectief ZUHAUSE de aftrap van hun project ‘ÉLIËN’, waarvoor ze een reis gaan maken door Europa met een omgebouwde camper. Deze avond lanceert het collectief een nieuwe singel, videoclip en het platform Eliënated (www.elienated.com). En alsof dat nog niet genoeg is kan je een kijkje nemen in hun camper UFO waarmee ze om middernacht wegrijden voor hun drie maanden durende reis.

Mads Wittermans – preview ‘A Hard Days Night’
Acteur en theatermaker Mads Wittermans geeft een voorproefje van ‘A Hard Days Night’, naar de theatertekst van Rob de Graaf uit 1991. Een monoloog waar Mads graag zijn tanden in wil zetten en hem terugbrengt naar zijn kraak- en punkverleden. Het wordt een interdisciplinaire voorstelling met dans door Milan Schudel en Mads zelf als acteur.

Station Noord is het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noorderlijke provincies. Binnen ontwikkelingstrajecten krijgen nieuwe theatermakers de ruimte om hun artistieke dromen vorm te geven en hun carrières op gang te brengen. Station Noord is: Club Guy & Roni, De Noorderlingen, Garage TDI, Grand Theatre, Het Houten Huis, Jonge Harten Festival, Loods13, Meeuw Jonge Theatermakers, Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, Noord Nederlands Orkest, Noord Nederlands Toneel, Oerol, PeerGrouP en Tryater.