Theater Rotterdam/Toneelschuur Producties | Revolutionary Road

Toneelbewerking van Richard Yates' 'Revolutionary Road' met Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus.

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van verschillende mensen wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker.

In de toneelbewerking van dit boek spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van Revolutionary Road. Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

In de pers
‘Uitblinkende acteurs dragen knappe toneelversie.’ –
NRC ****

‘Een mooie, bitterzoete bewerking van Jacob Derwig.’Volkskrant ****

‘Regisseur Erik Whien vindt de goede balans tussen heftige emotionaliteit, lichte humor en onvervalst cynisme.’Parool ****

———
Regie: Erik Whien | Spel: Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter en Alejandra Theus