Theater Zuidpool

Al te luide eenzaamheid

‘Al te luide eenzaamheid’ behoorde tot de tien beste Vlaamse voorstellingen van vorig seizoen, en kon dan ook op juichende recensies rekenen: “Twee uur lang haakt Van Kaam zich in je vast met deze solo” (de Volkskrant****). Deze voorstelling is een ontroerend portret van een eenzame papierpletter, die balen perst van oude boeken en kranten. Uit de stroom pulp die de beschaving dagelijks over hem uitstort, redt hij de mooiste boeken van de vernietiging en komt hij in aanraking met de parels van de wereldliteratuur, filosofie en poëzie. “Soms zo beklemmend, dan weer zo sprookjesachtig en beeldend dat het verwondering oproept. Op die kleine speelvloer vol papier met die gruizige, bijna stroeve pianoklanken die componist Jorgen Cassier prachtig live ten gehore brengt – het is magisch op momenten.” (de Volkskrant)

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Annet Veenstra een inleiding (aanvang 19.30 uur). De journaliste (o.a. NRC) gaf in 2015 een presentatie aan de commissie Guusje ter Horst die het publieksbereik van gesubsidieerde toneelvoorstellingen onderzocht. Haar verhaal ging over het belang van voorstellingen als deze en sloeg in als een bom, de zaal was muisstil.
Tijdens de inleiding zal zij het thema van het stuk uitspitten: het verdriet om modernisering, de opvoedende functie van kunst en de troost die ervan uitgaat. “Het zijn grote thema’s die op magistrale wijze aan bod komen in ‘Al te luide eenzaamheid’.”
Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.