Toffe Kastanjes (21 t/m 29 oktober)

Het jeugdtheaterfestival in de herfstvakantie

 

Oktober alweer. Dag zomerzon, hallo druilerige dagen. Maar er is natuurlijk ook goed nieuws, want voor je het weet is het lekker weer herfstvakantie! En dan is het tijd voor Toffe Kastanjes, het jeugdtheaterfestival in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. Met de leukste familievoorstellingen voor jong en oud en allerlei andere toffe extraatjes.


Plan D / Andreas Denk | IJspaleis 6+

Grand Theatre
zaterdag 21 oktober, 14.30 uur

IJspaleis is een opzwepende poolexpeditie met livemuziek en sprookjesachtige animaties. Vijf dansers begeven zich in een magisch, bevroren universum.
Wat is er mooier dan een wereld van ijs? IJs om over te glijden, van te smullen, levensgrote sculpturen van te maken of juist minuscule blokjes die pingelen in je glas. IJs is sterk als een blok beton, maar ook kwetsbaar. Zomaar ineens kan het veranderen in een plas water, waarin je een duik kunt nemen of waarmee je de planten kunt laten groeien. Ook de reizigers zelf ontdooien langzaam tijdens hun tocht.
Meer info en kaartverkoop


DudaPaiva Company | Monsters 6+

Grand Theatre
woensdag 25 oktober, 14.30 uur

Het zijn wonderlijke wezens, die poppen van Duda Paiva. Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten, maar ook armen en benen…zijn het nou dieren of mensen? Zijn ze nou lief of juist heel gemeen? Gelukkig heeft Narcissus de monsters onder controle. Hij laat zien wat zij allemaal kunnen: een koprol maken, dansen, zingen en zelfs vliegen. Maar monsters houden niet van kunstjes. Daarom komen ze in opstand en is opeens de vraag wie nu werkelijk het beest is. Een ding is zeker: wat je ziet is niet wat je krijgt.
Meer informatie en kaartverkoop


Het Houten Huis | Altijd Weer 5+

Grand Theatre
donderdag 26, 14.30 & 17.00 uur
vrijdag 27 oktober, 14.30 uur

Een mannetje en een vrouwtje wonen in een weerhuis¬je. Weer of geen weer, altijd staat één van hen stokstijf buiten: met mooi weer het vrouwtje, met slecht weer het mannetje. De twee kunnen dus nooit samen zijn. Terwijl de seizoenen en de jaren voorbij trekken, groeit een hevig verlangen naar elkaar, wat hun plichtsgevoel in gevaar brengt. Altijd weer is poëtische slapstick voor jong en oud, vol betoverende livemuziek, fysieke humor en onvergetelijke beelden.

“Een aandoenlijke voorstelling van een nostalgisch, hilarisch en universeel gegeven.” (**** de Volkskrant, 2012)
Meer informatie en kaartverkoop


Theater Sonnevanck | Edward Scharenhand 8+
Stadsschouwburg
Zo 29 oktober, 14.30 uur

Theater Sonnevanck baseert zijn nieuwe zoetzure muzikale komedie losjes op Tim Burtons sprookjesachtige film ‘Edward Scissorhands’. Magdaleen, een honderd procent goed meisje, vindt op een dag zomaar een jongen, Edward. Hij ziet er heel lief uit, maar in plaats van handen heeft hij levensgevaarlijk scherpe scharen. Maar ook dan heb je recht op een beetje geluk, toch?

Meer informatie en kaartverkoop

Workshop voor kinderen | Goldberg dag
De Oosterpoort
zondag 29 oktober, 15:30

Muziek luister je met je oren, maar wat kun je nog meer met muziek doen? Ga je dansen, fluisteren, springen, rennen of misschien wel een stukje zingen? Alles kan gebeuren en alle variaties zijn mogelijk in een theatrale workshop waar kinderen van 7-10 jaar door middel van spel- en improvisatieopdrachten de Goldberg Variaties gaan ontdekken.

Meer informatie en kaartverkoop