Tryater – Raze om protters

Als niemand naar je luistert en niemand je ziet, hoe houd je je dan staande?

“Wanneer de maat vol is.”

Na voorstellingen als ‘Dorp Europa’ en ‘Iedereen is een prutser’ komt Tryater terug naar Grand Theatre met ‘Raze om protters’. In het leven van Doede is veel veranderd. Sinds een paar weken zit hij thuis, met zijn moeder die verzorging nodig heeft. Er is geen plaats meer voor hem bij de sociale werkplaats en zijn passie voor de duivensport dreigt voor hem onbetaalbaar te worden. Voor Doede is de maat vol. Hij komt in actie en eist een podium: Hij wil tijd en aandacht voor zíjn leven, voor wat híj belangrijk vindt.

In ‘Raze om protters’ neemt Doede het publiek mee in zijn wereld, in zijn dromen, langs de paden van zijn onvrede, eenzaamheid en verlangens. Het is een stuk over onvrede, maar ook een stuk vol humor en tragiek. Het gaat over je buitengesloten voelen omdat het lijkt alsof de wereld niet voor jou gemaakt is. Hoe blijf je dan overeind?

Over Eelco Venema
Eelco Venema schrijft en regisseert ‘Raze om protters’. Hij is bij Tryater bekend als speler, maar intussen heeft hij ook een heel aantal stukken geschreven. ‘Rooftop Memories’, dat te zien was in Theater Bellevue in Amsterdam, was van zijn hand. Een paar jaar geleden schreef hij mee aan Liwadder uitvoering van ‘Discopigs’; meer recentelijk schreef hij ‘So happy together’. Verder schreef Eelco mee aan ‘Wie overleeft de grutto’ en ‘Dorp Europa’.

Credits
tekst en regie: Eelco Venema | spelers: Raymond Muller, Mads Wittermans, Aly Bruinsma en Sonia Zwolska | vormgeving: Marieke Veenstra