Met wie we werken

De Oosterpoort & de Stadsschouwburg
Als de twee grootste theaterpodia in de stad, stemmen we onze programmering en marketing op elkaar af.

NNT
Het Noord Nederlands Toneel is altijd welkom met hun theateractiviteiten. Daarnaast werken we samen aan talentontwikkeling voor jonge makers. Het NNT gericht op de grote zaal. Het Grand gericht op makerstalent voor de kleine en middenzaal.

Club Guy & Roni
Drie keer per jaar een lang, lang weekend (wo-zon), waarbij de Club en hun gasten een aantal dagen huis houden in het Grand Theatre met in alle zalen van het Grand Theatre dans, theater en allerlei cross-overs.

Het Houten Huis
Met ingang van 2013 is Het Houten Huis het jeugdtheatergezelschap van het Noorden. In maart trapten ze af in het Grand Theatre met zeven dagen visuele poëzie, humor en betoverende livemuziek. Dat de groep zich juist in het Grand Theatre presenteert, is geen toeval. Artistiek leider Elien van den Hoek begon haar carrière in 2003 bij Grand Theatre Groningen en maakte er vijf voorstellingen. Ook in de toekomst blijft Het Houten Huis een vaste gast van het theater.

De Jongens
Als co-producent is Grand Theatre Groningen betrokken bij alle voorstellingen van de Jongens.

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen
Tijdens Noorderzon Performing Arts Festival Groningen zijn er veel internationale voorstellingen te zien in het Grand Theatre. Daarnaast is Grand Theatre Groningen jaarlijks coproducent van één of soms meer voorstellingen in het programma van Noorderzon. Het Grand Theatre is ook de down-town kassa-locatie tijdens en voorafgaand aan het festival.

Jonge Harten
Dit 9-daagse festival is begonnen in het Grand Theatre, onze programmeur is nauw betrokken bij het selecteren van voorstellingen voor het festival.

Eurosonic/Noorderslag
Al jaren staan de mooiste concerten van ESNS in de zalen van het theater aan de Grote Markt.

Academie Minerva
Onze expertise als producent geven we door aan studenten van Academie Minerva in de vorm van praktijklessen. Ook stellen we regelmatig onze zalen & foyer beschikbaar voor afstudeerexamens.

De Noorderlingen
Voorstellingen van de Noorderlingen worden vaak afgemonteerd in het Grand Theatre.

Groninger Forum
Samen met het Groninger Forum koppelen we de actualiteit aan onze activiteiten in de stad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grand_hier_theater

Grand Theatre Groningen
Grote markt 35
9711 LV Groningen

+31 (0)50 314 05 50 (Kassa)
+31 (0)50 314 46 44 (Kantoor)

info@grandtheatregroningen.nl